back

Magazynowanie

W ramach świadczonych przez nas usług dostępna jest także oferta magazynowania pod Warszawą. Nie tylko udostępniamy przestrzeń pod wynajem, ale również proponujemy rozwiązania bardziej kompleksowe, jak zarządzanie magazynem. Skorzystanie z tej opcji daje klientom możliwość wykorzystania wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów z XBS Group do optymalnego zagospodarowania przestrzeni oraz zaplanowania dystrybucji, oraz transportów.

Podjęcie wszechstronnej współpracy pozwala na użytkowanie naszych systemów logistycznych, które obejmują dopracowane procesy opierające się między innymi na nowoczesnych i profesjonalnych programach transportowych stanowiących wsparcie przy planowaniu tras z konsolidacją wysyłek. Podejmujemy się obsługi każdego typu przesyłek, bez względu na rodzaj towaru. Wszystkie magazynowane przez nas pod Warszawą artykuły są ubezpieczone, co stanowi dodatkową ochronę dla usługobiorcy. Przeprowadzamy regularne kontrole jakościowe oraz okresowe inwentaryzacje.

Świadczymy usługi przechowywania towaru w składach celnych oraz magazynach czasowego składowania. Jako firma dystrybucyjna umożliwiamy także przeprowadzenie przeładunku. Co więcej, na życzenie kontrahenta dostępna jest opcja skompletowania towarów lub wykonania usługi konfekcjonowania. Oferujemy profesjonalne podejście do obsługi sklepów z kategorii e-commerce. Możemy się dodatkowo podjąć znakowania bądź etykietowania produktów, które należy odpowiednio oznaczyć przed wprowadzeniem do obrotu na polskim rynku. Możemy nawet w razie konkretnej potrzeby przepakować towar.

Jesteśmy liderem rynku w kategorii logistyki materiałów promocyjnych. Oferujemy kompleksowe zarządzanie magazynem z produktami POS. Udostępniamy narzędzie internetowe do stałego nadzoru na swoim ładunkiem oraz planowanie jego stanu oraz poziomu dystrybucji. W każdej z oferowanych przez nas usług doradzamy w kwestii optymalizacji kosztów transportu i magazynowania, aby pomóc klientowi znaleźć odpowiednią równowagę w strukturze ponoszonych nakładów.

Zachęcamy do kontaktu zarówno nabywców zainteresowanych wynajęciem powierzchni magazynowych lub składów celnych na tymczasowe przechowanie cargo, jak i klientów z bardziej nietypowymi zleceniami na zarządzanie magazynem. Chcących np. dokonać przeładunku, skorzystać z naszego systemu optymalizacji łańcucha dostaw lub wielu innych usług, które kompleksowo pokrywają zapytania związane z usługami logistycznymi.

WSPIERAMY CAŁY ŁAŃCUCH DOSTAW

Sprawdź nas! Umów się na wizytę w naszym magazynie i zobacz jak pracujemy.

WYŚLIJ