back

REGULAMIN TRANSPORTOWY/Korekta paliwowa - STYCZEŃ 2019

Przewozy kurierskie, transport i spedycja są branżą szczególnie  wrażliwą na wahania cen paliwa. Zakup oleju napędowego stanowi stał ,  ważny składnik  kosztu w transporcie drogowym. Korekta paliwowa dla przesyłek kurierskich i frachtu drogowego jest wyliczana jako procentowa wartość należności za przesyłkę .
Wysokość korekty paliwowej o ile nie jest uregulowana dwustronną umową ,  korygowana jest w cyklach miesięcznych i odzwierciedla zmiany hurtowych cen zakupu paliw.
Aktualna wartość korekty paliwowej dla krajowych przesyłek drogowych  w XBS  Logistics SA w styczniu 2019 roku wynosi: 14.50%

Korekta paliwowa pozwala Klientom oprzeć współpracę z XBS Logistics o stałe regularne i trwale cenniki. Dzięki temu zmiany cen paliwa, na które  nie mamy  wpływu, nie oznaczają   konieczności ciągłych zmian taryfowych.

XBS  Logistics S.A. zastrzega sobie prawo do zmiany metody naliczania i wysokości współczynnika korekty paliwowej.

Aktualny REGULAMIN TRANSPORTOWY dostępny jest poniżej (po kliknięciu na link)

WSPIERAMY CAŁY ŁAŃCUCH DOSTAW

Sprawdź nas! Umów się na wizytę w naszym magazynie i zobacz jak pracujemy.

WYŚLIJ